Suport

Despre fotografia de stock

Despre fotografia de stock

Ce este fotografia de stock?

Când spunem fotografie de stock, ne gândim la procesul de a realiza și de a vinde imagini prin intermediul unor agenții sau site-uri. Practic, site-urile de stock pot fi văzute ca o piață de fotografii în care cei ce sunt pasionați de fotografie pot câștiga bani de pe urma acestui hobby, iar cei ce au nevoie de fotografii le pot cumpăra și descărca foarte rapid la prețuri mici.

Deși este la început de drum în România, acest concept este foarte popular în multe țări din lume.

Cine cumpără fotografii de stock?

Majoritatea cumpărătorilor sunt persoane juridice, care nu vor să angajeze un fotograf pentru a le furniza imagini și preferă să le cumpere direct de pe internet. Fotografiile de stock sunt achiziționate de obicei pentru diverse proiecte sau articole.

Ce fotografii se vând cel mai bine?

Pe langă calitatea tehnica care trebuie să fie foarte bună, o fotografie de stock trebuie să aibă dimensiunea de minim 2 MP și mai ales să "spună ceva".

În general, cel mai mult se vând imaginile comerciale. Fotografiile mai comune, de tipul apusurilor sau pozelor cu peisaje de munte, se găsesc în număr foarte mare, motiv pentru care se vând mult mai greu.

Urmărește să vinzi fotografii de business, fotografii cu oameni, fotografii cu tehnica și tehnologie, fotografii de lifestyle, fotografii culinare sau fotografii cu evenimente. De asemenea, se vând foarte bine și imaginile "high key" sau cele create artificial în programe de tip CorelDRAW și Photoshop.

Ți-am prezentat doar câteva categorii generale de fotografie care se vând mai bine. Trebuie să urmărești piața pentru a vedea ce se caută cel mai mult și ce fotografii nu sunt încă destule pe piață. Astfel, îți vei mări șansele să vinzi și să câștigi mai mulți bani.

Cum vând fotografii pe FotoFocus.ro?

Pentru a vinde o fotografie, completează prețul dorit în câmpul "Preț fotografie originală" în momentul când o adaugi pe site (Cum adaug o fotografie pe site?). Opțional, poți alege să vinzi fotografia la diferite prețuri în funcție de rezoluție.

Fotografia va apărea automat ca fiind fotografie de stock și va putea fi cumpărată de oricine direct de pe site. Despre fotografia de stock

Cum cumpăr fotografii de pe FotoFocus.ro?

Pentru a cumpăra o fotografie intră în pagina Galerie fotografii și selectează rezoluția dorită în câmpul "Fotografii de stock". Vor fi afișate toate fotografiile de stock care au rezoluția mai mare sau egală ca cea selectată de tine. Bineînțeles că poți folosi și celelalte filtre (categorie, orientare etc.) dacă dorești acest lucru.

Dă click pe fotografia pe care dorești să o cumperi, selectează opțiunea "Cumpără / Descarcă", alege rezoluția dorită și apasă butonul "Cumpără". După confirmare vei putea să descarci fotografia la rezoluția aleasă. Despre fotografia de stock Despre fotografia de stock Despre fotografia de stock

Cum descarc fotografiile achizițioate?

Poți să descarci oricând fotografiile cumpărate din pagina Fotografii cumpărate. Tot ceea ce trebuie să faci este să apeși butonul "Descarcă" din dreptul fotografiei. Despre fotografia de stock Despre fotografia de stock

Cum pot fi folosite fotografiile cumpărate de pe FotoFocus.ro?

FotoFocus.ro acordă o licență de tip royalty-free cumpărătorului pentru fiecare fotografie vândută.

Imaginile royalty-free au o arie largă de utilizare cum ar fi: broșuri, cataloage, pliante, fluturași, panouri publicitare, site-uri web, cărți de vizită, reviste, coperți pentru CD-uri și DVD-uri, felicitări, decorarea spațiilor publice, a birourilor sau restaurantelor, în prezentări multimedia etc.

Totuși, sunt câteva limitări pe care trebuie să le respecți în calitate de cumpărător:

  • poți folosi fotografiile cumpărate doar în scop necomercial;
  • fiecare fotografie cumpărată poate fi tipărită în cel mult 500.000 de exemplare (pentru a tipări un număr mai mare de exemplare achiziționează din nou fotografia dorită);
  • prin achiziționarea unei fotografii, dreptul de proprietate al fotografiei NU este transferat către tine chiar și după ce o modifici;
  • nu ai dreptul să revinzi fotografiile achiziționate.

Citește Termenii și condițiile site-ului înainte de a cumpăra sau vinde o fotografie.

Am vândut fotografii. Cum retrag banii câștigați?

Dacă ai acumulat minim 300 RON, poți să optezi să-ți transferăm banii în contul tău bancar. Pentru a realiza acest lucru, accesează pagina Cerere plată.

Parteneri:

AAFRO.ro Suceava 360 Bucovina 360

Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare, îți exprimi acordul în legătură cu utilizarea acestora. Află mai multe

Am revenit cu un nou design și noi servicii. Mulțumim tuturor celor ce ne-au trimis sugestii și păreri până acum. Ne-au fost de un real folos.

Dacă ai descoperit o problemă legată de site, ai noi idei sau vrei doar să îți spui părerea, folosește formularul de mai jos pentru a ni le aduce la cunoștință.