Singurătate

2

0

Singurătate
Astazi am facut o drumetie pana la Cosnea. La intoarcere am hotarat sa "dam o tura" si pe la Ghepita, unde nu fuseseram niciodata. De teama sa nu ajungem prea tarziu acasa, am cam grabit pasul si nu am ajuns decat pana in dreptul fostei scoli, dupa care am facut drum intors.
La antepenultima casa ne astepta o batrana, in prag, care ne-a salutat in ungureste. I-am raspuns spunandu-i ca nu intelegem, iar apoi ne-a salutat in romaneste. Ne-a explicat despre cum ne-a vazut si ne-a urmarit privind peste gard inca de cand trecuseram prima oara si ca era fericita sa vada oameni noi care se plimba prin sat. Tanti Clara nu are vecini cu care sa stea la o poveste sau cu care sa discute despre politica. Nu are nici televizor sau radio. E singura cuc. Nu prea mai e lume acolo in sat. Ce sa mai vorbim despre straini, trecatori, plimbareti, drumeti.
Tanti Clara e singura si pentru ca nu i-a mai ramas decat un fiu, din cei cinci si o fata pe care-i avea. Si el e departe si e bolnav. Cand trece pe la ea, nu vine niciodata fara un pumn de pastile. Are "zaharita". Iar atunci cand vine nu sta mult oricum.
Asa ca tanti Clara se bucura mult de tot cand vede oameni noi pe drum si ii invita la ea acasa, ca sa se odihneasca. Asa am patit si noi. De aia ne-am asezat pe o bancuta la ea in curte, ca sa ii tinem un pic de urat si sa mai povestim una-alta. Apoi ne-am luat iar rucsacii in spate si al pornit la drum. Mai aveam inca vreo 18 kilometri de facut la pas pana sa ajungem acasa.
Avea lacrimi in ochi cand am plecat.
Saru'mana, tanti Clara!
DE LA Andreia Dobritoiu
ADĂUGATĂ PE 05.11.2017
CATEGORIE Portret
ALBUM n/a
VIZITE 31
COMENTARII 0
FAVORITE 0
NR. DESCĂRCĂRI 0
EXIF n/a
TAGURI
CONCURSURI Înscrisă în concursurile:
"Portret feminin", ediția 1
FOTOGRAFIA SĂPTĂMÂNII n/a

© Toate drepturile rezervate autorului

Copierea, distribuirea sau utilizarea acestei fotografii este interzisă. Deoarece autorul nu a optat pentru comercializarea fotografiei pe FotoFocus, va trebui să îl contactezi pentru a obține acordul acestuia sau pentru a intra în posesia fotografiei originale.

Autentifică-te pentru a putea să raportezi conținutul pe care îl consideri necorespunzător.

Comentarii (0)

Browser-ul pe care îl folosești nu suportă HTML5.

Instalează un browser modern pentru a putea folosi această funcție.

Încărcarea imaginii nu s-a putut realiza.

Verifică daca ai selectat un fișier cu extensia JPG, JPEG, GIF sau PNG cu dimensiunea maximă de 2 MB și încearcă din nou.

Ne pare rău. A apărut o eroare la procesarea fotografiei. Reîncarcă pagina și încearcă din nou.

În curs de procesare... Te rugăm să aștepți.
Emoticoane
Adaugă imagine

Ne pare rău. Comentariul NU a putut fi înregistrat

Posibile motive:

- a apărut o eroare temporară la adăugarea comentariului. În acest caz, reîncarcă pagina și încearcă din nou;
- autorul te-a adăugat în lista lui cu utilizatori blocați. În acest caz, nu mai poți să îi trimiți mesaje sau să comentezi și să votezi conținutul adăugat de el.

Afișează mai multe
Se încarcă...

Comentarii Facebook

Parteneri:

AAFRO.ro Suceava 360 Bucovina 360

Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare, îți exprimi acordul în legătură cu utilizarea acestora. Află mai multe

Am revenit cu un nou design și noi servicii. Mulțumim tuturor celor ce ne-au trimis sugestii și păreri până acum. Ne-au fost de un real folos.

Dacă ai descoperit o problemă legată de site, ai noi idei sau vrei doar să îți spui părerea, folosește formularul de mai jos pentru a ni le aduce la cunoștință.