Cu cât timp înainte este bine să rezervi un fotograf nunta?

0

0

Cu cât timp înainte este bine să rezervi un fotograf nunta?

Intrebare fara raspuns? In niciun caz, pentru ca rezervarea serviciilor unui fotograf nunta este deosebit de importanta. Dar mai important este cu cat timp inainte de nunta sa o facem. Majoritatea viitorilor miri isi planifica nunta cu cel putin un an inainte pentru a putea fi siguri ca au libertatea de a alege dintre cei mai buni prestatori de servicii. Oare este suficient cu un an inainte? In toti acesti ani in care am practicat fotografia de nunta ca si fotograf profesionist, am fost intrebat acest lucru destul de frecvent.

Dintre clientii cu care am colaborat de-a lungul anilor, multi dintre ei si-au ajustat data nuntii si organizarea in functie de disponibilitatea pe care am avut-o, iar acest lucru consider ca este destul de indicat in cazul in care iti doresti sa ai un anumit fotograf ca martor al emotiilor tale in ziua nuntii.

Din punctul meu de vedere strict personal, experimentand in mod direct acest fenomen, consider ca inceperea cautarii de profesionisti ar trebui facuta cu cel putin 1 an si jumatate inainte. Macar sondarea pietei pentru a afla tariful mediu al acelor profesionisti care se incadreaza intr-un sector calitativ minim cu pretentiile mirilor. Abia apoi, cand am aflat ce buget am putea aloca putem spune ca vom incepe formalitatile de rezervare si intelegere a ofertelor profesionistilor.

Nu ar trebui sa scapam din vedere ca sezonul cald al nuntilor incepe undeva in Aprilie si se incheie undeva in Octombrie, de aceea datele de disponibilitate sunt destul de limitate mai ales in varful sezonului si anume in lunile de vara. Pe langa aceste limitari mai exista si sarbatorile religioase care ne impiedica sa organizam nunta in unele date din timpul sezonului cald. Astfel cautarea unui fotograf profesionist de nunta ar trebui sa inceapa cam pe la deschiderea sezonului anterior si anume in perioada Ianuarie-Mai. Dupa care, dupa stabilirea bugetului conform preturilor din piata putem incepe sa stabilim intalnirile cu acei fotografi de nunta care ne plac pentru a intelege exact ce ofera si care sunt conditiile colaborarii voastre.

Din pacate majoritatea viitorilor miri isi stabilesc un buget aproximativ cu mult inainte de a cere cateva oferte si se vad in situatia neplacuta de a realiza ca ceea ce au gandit ei ca este suficient pentru a-si asigura si fotograf si videograf, acopera poate doar un sfert sau jumatate din necesarul investitiei. Mai mult decat atat, foarte multi fac aceasta eroare in organizare cu doar cateva luni inainte de evenimentul in sine si ajung in imposibilitatea de a-si gasi un fotograf. Ajungand astfel la a face un compromis in zona de calitate, amintirile lor fiind total nesigure in mana unor fotografi dezinteresati sau lipsiti de experienta.

De aceea sfatuiesc pe toti cei care vor sa-si organizeze nunta in viitor sa faca o cercetare de piata inainte de a stabili un buget final pentru fotografie si videografie de eveniment.

DE LA Alexandru Pasarelu
DATA PUBLICĂRII 23.03.2018
CATEGORIE Diverse
VIZITE 27
COMENTARII 0
TAGURI

Autentifică-te pentru a putea să raportezi conținutul pe care îl consideri necorespunzător.

Publică articol

Comentarii (0)

Browser-ul pe care îl folosești nu suportă HTML5.

Instalează un browser modern pentru a putea folosi această funcție.

Încărcarea imaginii nu s-a putut realiza.

Verifică daca ai selectat un fișier cu extensia JPG, JPEG, GIF sau PNG cu dimensiunea maximă de 2 MB și încearcă din nou.

Ne pare rău. A apărut o eroare la procesarea fotografiei. Reîncarcă pagina și încearcă din nou.

În curs de procesare... Te rugăm să aștepți.
Emoticoane
Adaugă imagine

Ne pare rău. Comentariul NU a putut fi înregistrat

Posibile motive:

- a apărut o eroare temporară la adăugarea comentariului. În acest caz, reîncarcă pagina și încearcă din nou;
- autorul te-a adăugat în lista lui cu utilizatori blocați. În acest caz, nu mai poți să îi trimiți mesaje sau să comentezi și să votezi conținutul adăugat de el.

Afișează mai multe
Se încarcă...

Comentarii Facebook

Parteneri:

AAFRO.ro Suceava 360 Bucovina 360

Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare, îți exprimi acordul în legătură cu utilizarea acestora. Află mai multe

Am revenit cu un nou design și noi servicii. Mulțumim tuturor celor ce ne-au trimis sugestii și păreri până acum. Ne-au fost de un real folos.

Dacă ai descoperit o problemă legată de site, ai noi idei sau vrei doar să îți spui părerea, folosește formularul de mai jos pentru a ni le aduce la cunoștință.